ГЕРБ - Стара Загора номинира кандидати за народни представители

Общинската структура на ГЕРБ - Стара Загора проведе събрание, на което номинира 21 кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се състоят на 26 март 2017 г.

lilyana pavlovaНай-много гласове събраха председателят на Общинския съвет и общински ръководител на партията в областния град Емил Христов и досегашният министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Тя направи много за област Стара Загора. С нейна помощ са реализирани много важни проекти, като обновяването на градския транспорт на Стара Загора", каза председателят на Областния предизборен щаб на ГЕРБ и депутат в 43-ото Народно събрание Пламен Йорданов.

Листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ за област Стара Загора ще бъде утвърдена от Изпълнителната комисия на партията. Тогава ще стане ясен и нейният водач.

"В Стара Загора има много достойни хора, които могат да застанат начело на листата, като Емил Христов, който получи най-голяма подкрепа на номинационното събрание. Той се доказа като добър ръководител не само на партийната структура, но и като председател на Общинския съвет на Стара Загора. Г-н Христов е много отговорен и дисциплиниран и познава в детайли проблемите в общината и в региона" - заяви Пламен Йорданов.

emil hristovСред останалите номинирани са настоящи общински съветници, бивши народни представители, общественици, хора, доказали се в различни сфери. "Ще спомена досегашните депутати доц. Кирил Добрев и Маноил Манев, председателят на младежката структура на ГЕРБ - Стара Загора Радостин Танев, Росица Копривчина - директор на Дирекция "Стопанска политика" в Община Стара Загора" - каза още Пламен Йорданов.

От номинираните 21 души, трима си направиха самоотвод. В листата няма да бъде и Пламен Йорданов по негово изрично желание. Според него, на предстоящите парламентарни избори ГЕРБ в област Стара Загора има реална възможност да спечели четири депутатски места, а ако влязат по-малко политически сили в Народното събрание, не е изключено те да са пет от общо единайсет.

На свое събрание общинската структура на ГЕРБ - Раднево номинира за кандидат за депутат Димитър Димитров, който се занимава с частен бизнес и е дългогодишен член на партията.

На 1 февруари ще се проведе номинационното събрание на ГЕРБ - Казанлък.

Венета Асенова | www.infoz.bg