Стара Загора ще бъде домакин на турнир в рамките на Българската волейболна лига

Стара Загора е домакин на турнир в рамките на Българската волейболна скаут лига

Първият за годината турнир в рамките на Българската волейболна скаут лига се провежда от 3 до 5 февруари 2017 година в Общинската спорта зала „Иван Вазов” в Стара Загора.

Това е най-мащабното състезание за подрастващи по този вид спорт в Европа, в който страната ни се включва. Лигата е селекционна база за бъдещи национални звезди.

nikolovСпециално за откриването днес в Общинската спортна зала "Иван Вазов" пристигна голямата звезда на българския волейбол Владимир Николов, генерален секретар на Българската федерация по волейбол. „Ние в София само можем да мечтаем за подобна зала за тренировки“ - отбеляза той и обяви официално турнира за открит.

„Турнирът е едно от първите масови събития през 2017 г., които Стара Загора приема като „Европейски град на спорта“. Радостна съм, че виждам толкова млади и усмихнати лица, виждам желание за победа. Надявам се сред вас днес в залата да е някой от последователите на Владо Николов“ - обърна се към младите спортисти зам.-кметът Красимира Чахова. Ентусиазираните малчугани не пропуснаха възможността да се фотографират със своя идол в спорта, който пожела на малките волейболисти да следват мечтите си за големия спорт.

„Това се прави за вас- играйте, радвайте се, бъдете положителни натури! Залата е страхотна, играем на две игрища“ - не скри възторга си Александър Александров - ген. мениджър на корпорация „Развитие“, генерален спонсор на проявата.

Турнирът от скаут лигата, която е селекционна база за бъдещи национални звезди, ще завърши в неделя.

Събитието е сред първите за 2017 г., през която Стара Загора е европейски град на спорта. 

Българска федерация по волейбол, Община Стара Загора и Търговско-промишлена палата - Стара Загора подкрепят турнира.

Волейбол

www.infoz.bg

На подобна тема