Маратон Стара Загора ще се проведе в Европейския град на спорта

Маратон Стара Загора ще се проведе в Европейския град на спорта

Стара Загора ще участва за втори път в международната верига маратони под мотото „Бягането - начин на живот“, което ще се състои на 2 април. Проявата е част от кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“.

stara zagora marathonЛюбителите на бягането могат да се включат в надпреварата на маратон (42.195 км), полумаратон и дистанция 10,5 км. Допускат се участници от страната и чужбина за всички разстояния, като за маратона право на участие имат само тези, които са навършили 18 години до деня на състезанието.

Лицензираното през 2016 г. трасе преминава по бул.“Цар Симеон Велики“, бул. „Никола Петков“, в района на магазин „Метро“ участниците правят обратен завой и по същия маршрут се връщат към Община Стара Загора, откъдето се дава стартът.

През 2017 г. по-активно в кампанията се включва Българският олимпийски комитет. Организатори са Община Стара Загора, Министерството на младежта и спорта, БФЛА и Асоциация „Спорт в свободното време“, както и местни спортни клубове.

През миналия сезон в дебютното издание на веригата участваха елитни атлети от Кения, Хърватска, Япония, Италия, Португалия, Белгия, Бразилия, Малта, Украйна, Испания, Чехия, Полша, Казахстан, Германия, Сърбия, Румъния, Македония, Молдова, Мароко, Швеция… Организаторите имат намерение да запазят и надградят нивото и вече разпращат покани с цел отново да се осигури присъствието на класни маратонци от водещите в тази дисциплина държави.

Другите две маратонски бягания ще се проведат на 7 май във Варна и на 15 октомври в София.

www.infoz.bg

На подобна тема