Община Стара Загора наложи санкции за лошо почистване на снега

Община Стара Загора наложи санкции за лошо почистване на снега

Санкции на стойност над 33 хиляди лева наложи Община Стара Загора на фирмите, отговорни за снегопочистването през януари 2017 г. Освен, че са глобени, те не са получили заплащане за установеното неизпълнение на възложените им дейности.

Санкциите са установени и наложени на основата на съставени протоколи и не са обжалвани от фирмите.

Със сумата от 21 303 лева е санкционирана почистващата фирма „Грийн партнърс“, която отговаря за почистването на снега в град Стара Загора. От тях 9423 лева са за непочистени улици и обществени територии, 11 380 лева са за непочистени тротоари и 500 лева за непочистени спирки на градския транспорт. Санкциите са установени от звено „Контрол, екология, чистота“ към отдел „Екология“ в Община Стара Загора, за отчетния период през януари, който е с най-обилни снеговалежи и задържане на снежната покривка за повече от 3 седмици. Освен рутинни проверки инспекторите от звеното са се отзовавали на сигнали на граждани и фирми, подадени на горещия телефон на общината.

Глоба от 11 850 лева е наложена и на фирма „Пи Ес Ай“ за слабости в почистването на общинската пътна мрежа, съобщиха от общинския отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“.

www.infoz.bg