ГЕРБ регистрира листата с кандидатите за народни представители в Стара Загора

Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров регистрира на 20 февруари листата с кандидатите за народни представители в Районна избирателна комисия - Стара Загора за предстоящите избори на 26 март.

Неин водач, както вече съобщи www.infoz.bg, е общинският ръководител на ГЕРБ и председател на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов.

"Това ще бъде силният старозагорски глас в парламента. Искаме приоритетите на гражданите на Стара Загора да станат приоритети и на българския парламент. Анализът, който направихме, показва, че народните представители през последните години са се отдалечили от желанията и мненията на хората. Затова изпращаме личности, които познават проблемите на гражданите и ще се съобразяват с тях" - заяви Живко Тодоров.

Той добави, че се радва, че Емил Христов е водач на листата с кандидати за депутати, защото познава неговата работа. "Всеки ден приема десетки граждани, среща се с хората и по места и знам, че и като народен представител ще продължи да прави това. Убеден съм, че със същия ентусиазъм Емил Христов ще работи в парламента" - каза още Живко Тодоров.

ГЕРБ залага и на нови лица. Втори в листата е Борис Кърчев - представител на бизнес средите от Казанлък. "Той е опитен и енергичен човек, който ще представи добре Казанлък в бъдещия парламент" - коментира областният координатор на ГЕРБ. На 5-о място в листата е 32-годишната Йоана Фильова от Казанлък. "Млад човек, който със своето добро образование и култура ще работи за доброто представяне на региона" - заяви още Живко Тодоров.

В листата на ГЕРБ има представители от всички професионални сфери и се надявам на успешна кампания, добави областният координатор на партията в Стара Загора.

lista GERB Stara Zagora

Емил Христов е водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора. Той е председател на Общинския съвет в града втори мандат и общински ръководител на партията. Завършил е Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС - РБ). Председател е на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Владее руски и английски език.

Втори е 43-годишният инженер Борис Кърчев, общински съветник от Казанлък, председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания, член на Комисията по устройство на територията, инфраструктурата, строителството и транспорта. Председател на фондация „Чудомир“ и секретар на Ротари клуб Казанлък, Дистрикт 2482 България. Управител е на „Тракия кабел" ООД - далекосъобщителен оператор.

На трето място в листата на партия ГЕРБ е експертът по национална сигурност и депутат от 43-ото Народно събрание Маноил Манев. Той беше общински съветник от ПП ГЕРБ (мандат 2011 - 2015 г.), председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности, а след това заместник-областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора.Член е на общинското ръководство на ПП ГЕРБ.

Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора, е четвърти. Той е и общински съветник от ПП ГЕРБ, член на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности и Постоянната комисия по земеделие, гори и опазване на околната среда. 32-годишният старозагорец е магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов. От години се занимава с търговска дейност в областта на земеделието.

Йоана Йончева-Фильова е второто казанлъшко лице в листата на партията за 27-и многомандатен избирателен район. 32-годишната дама е на пета позиция. Бакалавър по "Бизнес мениджмънт" от "Бостънски университет" и магистър „Инженер-технолог“ от университета „Проф. Асен Златаров" в Бургас. Била е офис мениджър във фирма „Екопак“, ръководител на административен отдел във фирма „Екоколект“ и търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.

Шестото място заема Иван Станчев от Чирпан. Той е инженер, завършил е „Изчислителна техника“ в Техническия университет във Варна и „Финанси“ в УНСС - София. От двадесет години работи в сферата на животновъдството и производството на фуражи.

Димитър Димитров от Раднево е седми в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ. Завършил е „Маркетинг и мениджмънт“ в институт по "Маркетинг и мениджмънт" във Виена, Австрия, както и „Машиностроене и уредостроене“ в Техническия университет в Габрово. Преминал е обучение за подготовка, изработване и управление на проекти по програми на Европейския съюз. Занимава се търговия на метали, лагери и режещи инструменти.

Росица Копривчина, организационен секретар на Жени ГЕРБ – Стара Загора заема осмото място в листата. Директор е на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Общинска администрация. Бакалавър е по “Публична администрация“ и по „Педагогика“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград. Магистър по „Икономика“, специалност “Планиране на регионалното развитие и евроинтеграция“ от Тракийски университет и по „Управление на образованието“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Работила е като експерт в Областна администрация - Кърджали, както и в Областна администрация – Стара Загора.

Деветото място заема общинският съветник от Стара Загора Николай Николов. Той е член на Постоянната комисия по земеделие и Постоянната комисия по финанси и бюджет. На 31 години, бакалавър по „Счетоводство и контрол“ от УНСС – София, магистър по „Банков мениджмънт“ от Стопанска академия „Д.А. Ценов“ - Свищов. Кмет на кметство в село Калитиново (мандат 2011 - 2015 г.).

Юристът Деляна Николова от Чирпан е десета. Завършила е „Право“ в Нов български университет, София. Преминала е обучение за разработване на проекти по програма за развитие на селските райони. Изпълнителен директор е на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Чирпан“.

11-и в листата на ГЕРБ е Спас Пеев, общински съветник в Община Братя Даскалови. Той е на 24 години, агроном. Завършил е специалност „Растителна защита“в „Аграрен университет“ - Пловдив. Преминал е Международен магистърски курс "Plant medicine".

На 12-о място е Пламен Русев, магистър по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Русев е общински съветник от партия ГЕРБ и член на общинското ръководство на партията. Бил е народен представител от ПП ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост.

Нели Калнева-Митева е на 13-о място. Тя е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Притежава свидетелство за учителска правоспособност от Техническия университет в Габрово. Народен представител от ПП ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Заместник-директор по административно-стопанската дейност в Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски” в Стара Загора. Член е на НИС на Жени ГЕРБ.

24-годишната Бояна Танева е на 14-о място. Бакалавър е по „Европейско право“ от университета Абъристуйт, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Мениджър е в търговска фирма.

Организационният секретар на областта на Младежи ГЕРБ Катерина Иванова е на 15-а позиция. Завършила е „Прогнозиране и планиране“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, предстои ѝ да завърши магистратура „Управление на туризма“ в Нов български университет. Работила е като счетоводител, а към момента е началник отдел „Наеми и рекламна дейност“ в Община Стара Загора.

Адвокат Димо Димитров е под номер 16-и в листата на ГЕРБ. Той е на 41 години, роден е в Чирпан. Общински съветник в Стара Загора, член на Постоянната комисия по законност и обществен ред и на Постоянната комисия по териториално и селищно развитие и транспорт. Президент на Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“.

Мирослав Чобанов е на 17-а позиция. 33-годишният старозагорец е общински съветник. Зам.-председател е на Постоянната комисия по здравеопазване и член на Постоянната комисия по земеделие, гори и опазване на околната среда. Бакалавър по „Зооинженерство“ от Тракийския университет. Работил е в сферата на спедицията и логистиката, а в момента е инспектор в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

18-ото място заема Петър Манов. Той е на 28 години. Юрист, завършил право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Регионален парламентарен представител на евродепутатa Ева Майдел (Паунова).

Петя Чакърова е на 19-а позиция. Тя е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора. Магистър е по „Социална работа и медиация“ и по „Растителна защита“.

20-ото място заема 39-годишният икономист Иван Монев. Завършил е „Стокознание“ в Икономическия университет във Варна.

На 21-ва позиция е спортистът Анелия Асенова. Тя е завършила специалност „Мениджмънт“ в Икономическия университет във Варна. Инструктор в спортен клуб. Общински съветник от ПП ГЕРБ, член на Постоянната комисия по здравеопазване и Постоянната комисия по спорт и младежки дейности.

25-годишният икономист Милен Димитров е на 22-ро място. Той е член на Младежи ГЕРБ в Стара Загора. Завършил е „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“ в Свищов.

Листата с кандидатите за народни представители на ГЕРБ в 27-и МИР - Стара Загора

 1. Емил Христов
 2. Борис Кърчев
 3. Маноил Манев
 4. Радостин Танев
 5. Йоана Йончева-Фильова
 6. Иван Станчев
 7. Димитър Димитров
 8. Росица Копривчина
 9. Николай Николов
 10. Деляна Николова
 11. Спас Пеев
 12. Пламен Русев
 13. Нели Калнева-Митева
 14. Бояна Танева
 15. Катерина Иванова
 16. Димо Димитров
 17. Мирослав Чобанов
 18. Петър Манов
 19. Петя Чакърова
 20. Иван Монев
 21. Анелия Асенова
 22. Милен Димитров

Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема