Валя Балканска ще участва в благотворителен концерт в Стара Загора за Даниел от Ардино

Благотворителен концерт с участието на Валя Балканска ще се проведе на 26 февруари от 14 часа в Общинската спортна зала „Иван Вазов” в Стара Загора. Минимална дарителска стойност на поканата е 5 лева.

dani 1Концертът е част от инициативите в подкрепа на 15-годишния Даниел Ясенов Сакалиев от Ардино. Той е с доказана през юни 2014 г. остра лимфобластна левкемия. Названието „остра” произлиза от факта, че за период от няколко седмици се стига до летален изход, ако заболяването не се лекува. Лечението е скъпо и трябва да се проведе в Германия. Сумата от 300 000 лева за трансплантация на костен мозък е непосилна за семейството му, а парите трябва да се набавят в рамките само на два месеца.

В благотворителния концерт ще участват още ансамбъл "Нашенци", народният певец Веско Василев, вокална група „Розов Свят” при Народно читалище „Климент Охридски”, певческа група от читалището в с. Християново, танцов състав от Раднево и юношеска певческа група от Ст. Загора.

Концертът се организира от читалища на селата: Змейово, Християново, Калитиново, Сулица и Раднево; Клуб „Поп М. Кънчев” - Стара Загора и Клуб „Традиция” - Нова Загора, със съдействието на Община Стара Загора и Център за обществена подкрепа - Ардино.

www.infoz.bg

Светът

Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)

Най-четеното от последните дни