Валя Балканска ще участва в благотворителен концерт в Стара Загора за Даниел от Ардино

Благотворителен концерт с участието на Валя Балканска ще се проведе на 26 февруари от 14 часа в Общинската спортна зала „Иван Вазов” в Стара Загора. Минимална дарителска стойност на поканата е 5 лева.

dani 1Концертът е част от инициативите в подкрепа на 15-годишния Даниел Ясенов Сакалиев от Ардино. Той е с доказана през юни 2014 г. остра лимфобластна левкемия. Названието „остра” произлиза от факта, че за период от няколко седмици се стига до летален изход, ако заболяването не се лекува. Лечението е скъпо и трябва да се проведе в Германия. Сумата от 300 000 лева за трансплантация на костен мозък е непосилна за семейството му, а парите трябва да се набавят в рамките само на два месеца.

В благотворителния концерт ще участват още ансамбъл "Нашенци", народният певец Веско Василев, вокална група „Розов Свят” при Народно читалище „Климент Охридски”, певческа група от читалището в с. Християново, танцов състав от Раднево и юношеска певческа група от Ст. Загора.

Концертът се организира от читалища на селата: Змейово, Християново, Калитиново, Сулица и Раднево; Клуб „Поп М. Кънчев” - Стара Загора и Клуб „Традиция” - Нова Загора, със съдействието на Община Стара Загора и Център за обществена подкрепа - Ардино.

www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни