Собствениците на недвижими имоти и автомобили са уведомени за дължимите данъци и такси

Собствениците на недвижими имоти и автомобили са уведомени за дължимите данъци и такси

Община Стара Загора изпрати писмени съобщения на собствениците на недвижими имоти и автомобили за размера на дължимите данъци и такси за 2017 г. с и лично обръщение на кмета Живко Тодоров.

Сроковете за данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци са: първа вноска – до 30 юни, втора вноска – до 31 октомври. На платилите целия годишен размер на задълженията в срок до 30 април се прави отстъпка 5%.

От началото на 2017 г. Община Стара Загора предлага и услуга електронно плащане чрез дебитна или кредитна карта.

"През 2017 г. Стара Загора остава един от градовете с най-ниски местни данъци и такси за гражданите и бизнеса. Благодарение на Вашата отговорност и активност като данъкоплатци постигнахме над 80 на сто събираемост на местните налози, което ни даде възможност да подобрим подземната и образователната инфраструктура, да насочим внимание към уличната мрежа и проблемите на селата. Наред с това завършихме редица европейски проекти, насочени към подобряване на градската среда, на условията за живот и отдих, труд и бизнес, както и за образование и по-добър живот на децата, младите хора и пенсионерите" - обръща се кметът на Стара Загора Живко Тодоров към своите съграждани.

През миналата година е завършена реконструкцията на кръстовището на ул. "Капитан Петко Войвода" и бул. "Цар Симеон Велики", пуснат е в експлоатация Регионалният център за управление на отпадъците. Направена е реконструкция на водопроводната мрежа в кв. "Кольо Ганчев" - запад. Реконструирана и разширена е канализационната и водопроводната мрежа на кв. "Самара 3". Бяха изградени 4 нови детски площадки в междублокови пространства на територията на града. Готови са автогарите в кв. „Зора“ и кв. „Железник“, реконструиран е пътят с. Ловец - с. Борово. Жителите на Стара Загора пътуват с нови автобуси и тролейбуси. Изградени са нови „умни“ спирки, автоматизирана система за контрол и е реновирана контактната мрежа. Предстои изграждане на система за автоматично таксуване, „интелигентни“ светофари и видеонаблюдение.

"През 2016 г. продължихме с основните ремонти на училища, детски градини и ясли в Стара Загора и сме на път да ги обновим изцяло. Ремонтирахме кметствата в селата Оряховица, Петрово, Бенковски, както и читалищата в Остра Могила, Кирилово, Маджерито, Арнаутито, Пшеничево, Калояновец и Хан Аспарухово. Успяхме да подобрим експлоатационните характеристики на отводнителните системи и да изградим водостоци в селата Хан Аспарухово, Бенковски, Борилово, Борово, Бъдеще, Загоре, Казанка, Ловец, Могила, Ракитница, Преславен, Хрищени, Яворово" - информира още кметът на Стара Загора.

Приключи модернизацията на закрития плувен басейн и залата по художествена гимнастика, основния ремонт на Детска ясла № 8 "Кокиче", както и реконструкцията на водопроводната и канализационна мрежа в кв. "Три чучура - север". Скоро врати ще отвори Музей „Литературна Стара Загора“, ще бъдат реновирани парковете „5 -ти октомври“ и „Александър Стамболийски“, „Станционната градина“ и Летният театър. Предстои изграждане на нови социални жилища, продължението на запад на ул. "Христо Ботев" и етап II на новия парк, обновление на 31 междублокови пространства, разширяване и обновяване на надлеза по бул. „Св. Патриарх Евтимий“, над жп линията, обновяване на парк „Митрополит Методий Кусев“, пешеходната зона по бул. “Цар Симеон Велики“ и площадното пространство около Общината, на 6 училища и две детски заведения. Ще обърнем сериозно внимание и на кв. „Три чучура - юг“ и „Казански“.

"За да успеем във всичко това ще имаме нужда от Вашата гражданска съпричастност и енергия, на които ще продължаваме да разчитаме и през новата 2017-та година. Призовавам Ви да подкрепите кампанията на общинската администрация за събиране на местните данъци и такси, за да продължат положителните промени в града и селата в община Стара Загора" - каза Живко Тодоров.

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24