300-метров трибагреник покри Самарското знаме в Стара Загора

Националният празник на България - 3 март беше тържествено отбелязан в Стара Загора. Венци и цветя бяха поднесени пред паметниците на загиналите във войните. Националният флаг беше издигнат на централния площад под звуците на Химна на България.

Той беше изпълнен акапелно от Орлин Горанов и актьори от Драматичен театър "Гео Милев".

3 mart 2017 Stara Zagora 2"Трябва да бъдем единни и заедно да се борим с проблемите, защото както е казал Левски: "За отечеството работя, байо. Кажи ми моите и аз твоите кривини, па да се поправим и да вървим всички на едно. Честит празник, българи! Бъдете живи и здрави и нека Бог е с нас!" - каза в поздравителното си слово към жителите и гостите на Стара Загора кметът Живко Тодоров.

Многохилядно шествие премина по 3-километровия път-поклон под мотото "За свободата... Да развеем българското знаме", предвождано от конницата на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур". 300-метров трибагреник, носен от военнослужещи и граждани, достигна до мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", където беше отслужена заупокойна молитва и бяха поднесени венци и цветя.

"Самото споменаване на датата 3 март изпълва всеки българин с национална гордост и самочувствие от подвига на хилядите знайни и незнайни войници и граждани, дали всичко от себе си, даже и живота си за нашето мирно съществуване днес" - каза в словото си бригаден генерал Костадин Кузмов - командир на Втора механизирана бригада.

300-метровият национален флаг обгърна паметника светиня Самарското знаме.

Поздравление на кмета на Стара Загора Живко Тодоров по повод на Националния празник на България Трети март

 

3 mart 2017 Stara Zagora

3 mart 2017 Stara Zagora

3 mart 2017 Stara Zagora

3 mart 2017 Stara Zagora

Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема