Европейското първенство ушу Стара Загора

Европейското първенство по ушу започна в Стара Загора с грандиозен спектакъл (видео, снимки)

Под неподражаемите звуци на 25 гайди на Античния форум "Августа Траяна" в Стара Загора бяха посрещнати над 600 състезатели и треньори по ушу. С грандиозния спектакъл беше официално открито Европейското първенство по ушу, което се провежда за първи път в България, а за домакин единодушно беше избрана Стара Загора.

Членовете на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур" и ансамбъл "Българе" пренесоха публиката назад в историята, като пресъздадоха драматични моменти от живота на българския народ. С церемонията по откриването на първенството в Стара Загора беше отбелязана и 30-годишнината на ушу в Европа.

Сред официалните гости бяха вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет Ю Дзай Джин, президентът на Европейската федерация по ушу Рей Смит, вицепрезидентът Глеб Музруков, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Емил Христов, областният управител Георги Ранов и др.

"За нас е чест да Ви посрещнем в Стара Загора и да Ви покажем забележителностите на нашия град. Радвам се, че имаме възможност да се наслаждаваме на Вашите умения по ушу. Пожелавам успех на всички и нека най-добрият да победи!", каза в приветственото си слово кметът Живко Тодоров.

Рей Смит връчи възпоменателни медали на основоположници, изтъкнати състезатели и дейци по случай 30-годишнината на федерацията.

Председателят на Организационния комитет за провеждане на Европейското първенство по ушу Маноил Манев подари на вицепрезидента на МОК и на представителите на Федерацията бойни мечове за спомен от Стара Загора. Маноил Манев благодари на всички за сбъдването на дългогодишната му мечта Стара Загора да бъде домакин на такъв престижен европейски форум по ушу.

Атрактивни техники показаха демонстрационните отбори на Китай и Русия.

Маноил Манев и президентът на Европейската федерация по ушу Рей Смит дадоха символичен старт на състезанието с тържествени илюминации.

Участие в турнира ще вземат 10 от най-добрите световни състезатели по ушу. България се представя с над 60 участници, като 22 от тях са от отбора в Стара Загора.

Състезанията ще бъдат за всички възрастови групи – от 12 години до ветерани. Те ще приключват всеки ден до 12 часа. Всички състезания ще бъдат излъчвани онлайн на сайта на европейската федерация по ушу.

Приветствие на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров

 

Приветствие на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров при откриването на Европейското първенство по ушу в Стара Загора Античен форум, 17-05-2015Информация: http://goo.gl/4Du770 - още видео и снимки#infoz #wushu #starazagorahttp://www.infoz.bg

Posted by InfoZ - www.infoz.bg on 18 май 2015 г.

 

Шауто на "Бага-Тур" при откриването на първенството

 

Невероятен спектакъл на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур" по време на официалното откриване на Европейското първенство по ушу в Стара ЗагораПрочетете още: www.infoz.bg/region/300-evropeisko-parvenstvo-wushu-stara-zagora#BagaTur #whush #infoz #video

Posted by InfoZ - www.infoz.bg on 18 май 2015 г.

 

 

Прабългарска школа за оцеляване "Бага-Тур" - възстановка на Античния форум в Стара Загора Церемония по откриване на Европейското първенство по ушу в Стара Загора Информация: www.infoz.bg #infoz #wushu #starazagora #bagatur

Posted by InfoZ - www.infoz.bg on 18 май 2015 г.

 

{responsivegallery}05-2015/whushu{/responsivegallery}

Невероятният звук на българските каба гайди на Античния форум в Стара Загора

 

Откриване на Европейското първенство по ушу в Стара Загора - Аттичен форум Стара Загора - фолклорно изпълнение на състав от 25 каба гайди Още видео и информация за Европейското първенство по ушу, което се провежда в Стара Загора до 22 май 2015 г. Търсете на: www.infoz.bg#infoz #wushu #starazagora

Posted by InfoZ - www.infoz.bg on 18 май 2015 г.

 

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

Споделете!

На подобна тема