Изявени оперни гласове ще представят "Кармен" в Стара Загора

Най-популярната опера за всички времена „Кармен” от Жорж Бизе ще оживее отново на 17 март от 19 часа на сцената на Държавна опера - Стара Загора. Диригент е лауреатът от международни конкурси Дмитрий Банаев, режисьор - Огнян Драганов.

Сценичната адаптация е на Тодор Демеров. Атрактивните балетни платна са дело на ръководителя на балета на Операта Силвия Томова.

miroslavaВ ролята на Кармен ще се представи Мирослава Йорданова, която идва по покана на артистичния директор на Старозагорската опера - световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова. Тенорът с международна кариера Милен Божков гостува на старозагорска сцена в ролята на Дон Хозе, младият талантлив баритон Валери Турманов ще изпълни ролята на тореадора Ескамилио, а брилянтното сопрано Елена Баръмова ще бъде в ролята на Микаела.

В останалите роли участват: Евгений Арабаджиев, Денис Иванов, Яница Нешева, Емилия Джурова, Теодор Петков, Борис Кучков - гост. Участват още Детски хор „Маргаритки” с диригент Зорница Желязкова, представители на Прабългарската школа за оцеляване "Бага-Тур", оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора.

Творческият екип обещава завладяваща интерпретация на едно от най-обичаните оперни заглавия. Бляскавата и жизнерадостна музика, огнените ритми, разтърсващата драма за свободата, за любовта и изневярата, за готовността за саможертва, съчетани в едно, са голямо предизвикателство за всеки, който посегне към нов прочит на музиката на Бизе и неговата опера „Кармен”. На 17 март зрителите ще видят една класическа „Кармен” на сцената на Държавна опера - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

www.infoz.bg (Снимки: www.sofartists.com)

На подобна тема