Сдружение "Пътуващите книги" организира читалня за деца

Читалня за деца организира сдружение "Пътуващите книги" в рамките на проект "Детска читалня на колела". Инициативата е под мотото „Как децата повярваха в чудесата” и ще се състои на 30 март от 14 часа във фоайето на Радио Стара Загора.

tanУчастниците в пътуващата читалня ще бъдат разделени на групи, всяка от които ще чете различна история от книгата „Приказки от крайните квартали“ на австралийския писател и художник Шон Тан. Произведението красиво разказва и илюстрира истории, скрити в крайните потайни квартали на съзнанието ни, които докосват и рисуват криле на въображението на читатели от всяка възраст. Заедно с възрастен четец, доброволец в кампанията, всяка група ще нарисува и формулира посланието на прочетената история.

Проектът помага на детските книги да пътуват до своите малки читатели в различни градове на област Стара Загора. Той получи обществена финансова подкрепа чрез националната дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“ на Райфайзенбанк ЕАД, подпомагаща всяка година значими обществени проекти в четири области (здравеопазване, социална сфера, култура и образование, опазване на околната среда).

www.infoz.bgКога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

mini maritsa iztok

Най-четеното от последните дни

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток