Сдружение "Пътуващите книги" организира читалня за деца

Читалня за деца организира сдружение "Пътуващите книги" в рамките на проект "Детска читалня на колела". Инициативата е под мотото „Как децата повярваха в чудесата” и ще се състои на 30 март от 14 часа във фоайето на Радио Стара Загора.

tanУчастниците в пътуващата читалня ще бъдат разделени на групи, всяка от които ще чете различна история от книгата „Приказки от крайните квартали“ на австралийския писател и художник Шон Тан. Произведението красиво разказва и илюстрира истории, скрити в крайните потайни квартали на съзнанието ни, които докосват и рисуват криле на въображението на читатели от всяка възраст. Заедно с възрастен четец, доброволец в кампанията, всяка група ще нарисува и формулира посланието на прочетената история.

Проектът помага на детските книги да пътуват до своите малки читатели в различни градове на област Стара Загора. Той получи обществена финансова подкрепа чрез националната дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“ на Райфайзенбанк ЕАД, подпомагаща всяка година значими обществени проекти в четири области (здравеопазване, социална сфера, култура и образование, опазване на околната среда).

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24