Емил Христов: Държавата се развива добре и има възможност за повишаване на доходите на хората

За последните пет години, откакто Живко Тодоров е кмет на община Стара Загора, а аз - председател на Общинския съвет, натрупахме значителен опит и се научихме как да решаваме проблемите на хората.

Това заяви в интервю за www.infoz.bg водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ в Старозагорски избирателен район Емил Христов.

Emil Hristov Stara Zagora"Успоредно с работата ми в Общинския съвет в Стара Загора, носех отговорност за Асоциацията на председателите на общински съвети като неин зам.-председател. От колегите си научих много. Добих сериозен опит и като председател на Постоянната комисия по регионална политика на Сдружението на общините в България. Признавам, че всичко това ми донесе много грижи, но същевременно и много удовлетворение" - заяви Емил Христов.

Той посочи, че номинирането му за водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора е възможност всичко, което е научил, да го използва в интерес на хората. "Ще се срещам с хората в региона през няколко месеца, за да ги информирам какво съм свършил като народен представител и какво не съм успял да изпълня. Хората трябва да знаят в каква посока ги водят избраните от тях лидери" – обеща водачът на листата с кандидати за депутати на ГЕРБ в Стара Загора.

Един народен представител може да работи по много въпроси, стига да иска. Например, по отношение на здравеопазването, ще съдействам да се осъществи идеята на кмета Живко Тодоров сградата на АГ-комплекса в Стара Загора да стане общинска собственост. Целта е в нея да бъдат събрани всички общински лечебни заведения и да я превърнем в Център за доболнична помощ, заяви Емил Христов.

Той добави, че ще положи много усилия, за да продължи да се развива комплекса "Марица изток" и да се защитят интересите на всички, които работят там.

"Важно е изграждането на южната част на новия парк "Артилерийски" и многофункционална спортна зала. Не на последно място, това, за което трябва последователно да работим, е повишаването на доходите на хората. През последните две години държавата се развива добре и вече има повече възможности да насочат средства към социалната сфера, така че всеки да го усети" - каза Емил Христов.

Той заяви още, че ще положи всички усилия за намаляването на бюрокрацията, която е повсеместна и е станала нетърпима, за да се облекчат гражданите и фирмите.

Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24