32-ият български контингент в Афганистан ще бъде посрещнат в Стара Загора

Стара Загора посреща 32-ия български контингент в Афганистан

В Стара Загора ще се проведе ритуал по тържествено посрещане на 32-ия военен контингент, участвал в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан. Той ще се състои на 23 март от 11:00 часа на площада пред Общината.

Военнослужещите от 32-ия контингент се завърнаха на 18 март в България, след успешно участие в мисията по подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан. Контингентът е в състав до 110 военнослужещи и в структурата му са включени национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност. Национален командир на контингента е полковник Андрей Мецов.

В ритуала ще участват служебният министър на отбраната Стефан Янев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, изпълняващият длъжността командир на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, областният управител на област Стара Загора проф. Веска Шошева, представители на местната изпълнителна власт.

voenni afganistan 01

www.infoz.bg

На подобна тема