Турнирът по борба „Динко Петров” събра в Стара Загора състезатели от седем държави

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи бронзова статуетка от Българската федерация по борба, в знак на признателност и благодарност за подпомагането на развитието на този спорт в града.

Касимира Чахова и Валентин ЙордановОт името на нейния председател Валентин Йорданов пластиката получи ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя откри днес деветото издание на Международния турнир по борба "Динко Петров" за кадети и кадетки, момчета и момичета в двата стила – класически и свободен. В него участват състезатели от 7 държави и 36 клуба. Схватките се провеждат на три тепиха едновременно в общинската спортна зала "Иван Вазов". Церемонията започна с минута мълчание в памет на именития треньор Иван Абаджиев, донесъл спортна слава на страната ни.

„Благодаря на Спортен клуб по борба „Берое“ за перфектната организация и всичко, което правят за развитието на този традиционно силен за нашия град спорт. Резултатите са очевидни и за 2016 г. представителите на клуба Диян Динчев, Жоро Желязков и Стоян Колев бяха отличени в три категории -„Най-добър треньор“, „Най-перспективен състезател“ и „Ветерани“ на церемонията за годишните награди „Спортист на годината“.От името на кмета Живко Тодоров ви пожелавам да сте здрави и успешни, да не се пречупвате и да следвате мечтите си“ - заяви в приветствието си към участниците в мемориалния турнир Красимира Чахова.

В официалното откриване участваха още почетният гражданин на Стара Загора, вицеолимпийски и европейски шампион Станчо Колев, обявен за Спортист на 20-и век на Стара Загора, световният и европейски шампион по борба Христо Маринов и други именити възпитаници на старозагорската борцова школа, треньори и спортни деятели. В залата дойдоха синът Жулиен Стойков и съпругата Димитринка Стойкова на именития старозагорец Динко Петров, носител на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства - заслужил състезател и треньор.

За приноса си към развитието на борбата плакети и подаръци получиха организаторите от Община Стара Загора, „Трейсгруп Холд“, Шато Коларово и „Хит“.

Награждаване

www.infoz.bg

Теми: