Художествената галерия в Стара Загора представя картини от своя фонд

Изложба „Присъствие” ще бъде открита на 30 март от 18:00 часа в западната зала на Художествената галерия в Стара Загора. Експозицията включва 22 живописни произведения, които са от фонда на галерията.

Техни автори са Игнат Игнатов, Атанас Яранов, Йордан Кисьов, Янаки Кавръков, Стефка Аройо, Вихрони Попнеделев, Стефанка Стойчева, Димитър Войнов и др.

"Колекцията обхваща периода от средата на 70-те и 80-те години на миналото столетие. Творбите представляват едно вглеждане, както към личния свят на всеки един автор, така и към онази невидима страна, която носи човешкия образ в картините и присъствието му в тях. Те показват взаимовръзката между човека и пространството, което той населява" - коментира директорът на галерията проф. д-р Марин Добрев.

Куратор на изложбата е Пламен Кирилов – уредник в галерията в Стара Загора.

Изложба

www.infoz.bg

arsenal rabora

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

Най-четеното от последните дни