Кметът на Стара Загора ще открие реконструирания плувен басейн

Кметът на Стара Загора ще открие реконструирания плувен басейн

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие покрития плувен басейн, с награждаването на деца, участници в четвъртия турнир по плуване „Русалка", на 1 април в 16.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Общината.

baseynТова е първото състезание, което се организира на басейна в града, след неговата пълна реконструкция и модернизация.

Стойността на инвестицията е 2,73 млн. лв., от които 910 000 лв., осигурени от Фонда за регионално градско развитие на Инициатива „Джесика“. Басейнът е със застроена площ 1893,34 кв. м. и РЗП 3946, 02 кв. м.

Строителните дейности са изпълнени от „Рудин“ ООД - Стара Загора, а строителният надзор е осъществен от „Стандарт консулт” ЕООД - Стара Загора.

Изпълнена е вътрешна и външна топлоизолация на фасадните стени, подменена е старата единично остъклена дограма с петкамерна. Топлинно изолирани са покривът и подовете на сградата, а също и дъното и стените на басейна. Положени са нови подови настилки - теракота за мокрите помещения, клинкерни плочи за басейна и обходната зона около него, каучукова мека ударопоглъщаща настилка във фитнес залата и гранитогрес за балкона над басейна. В мокрите помещения таваните и стените са  боядисани с антибактериален латекс.

По време на ремонта конструкцията на басейна е възстановена и усилена. Премахната е силно повредената долна плоча от покривната конструкция и тухлената зидария. Армировката е почистена от прах, ръжда и замърсявания. Обработена е с антикорозионно покритие. Стоманобетонните елементи са усилени с външно залепена полимерна армировка на въглеродна основа и със стоманобетонови кожуси. Конструкцията е подобрена за вертикални товари и сеизмично въздействие.

Монтирани са  осветителни тела с луминесцентни лампи за мокрите помещения, прожектори за покрития плувен басейн и осветителни тела с халогенни лампи за санитарните помещения. Изградена е пожароизвестителна инсталация, осигурена и с автономно електрозахранване. Извършена е цялостна подмяна на канализацията в сградата и на цялата хоризонтална водопроводна мрежа на ниското тяло.

Водоснабдителната система е изпълнена така, че осигурява вертикално движение на водния поток и това позволява оптимален пречиствателен ефект. Филтрацията се осъществява чрез бърз напорен пясъчен филтър.

В помещението на басейна са монтирани 6 таванни вентилатора, които изсмукват влажния въздух от помещението на басейна. Поставени са нови вентилационни камери, които осигуряват необходимия свеж въздух и комфорт в помещението.

За осигуряване на топла вода в горната част на южната фасада са монтирани слънчеви колектори, с възможност топлоподаването да се пренасочва към отоплителната система или подгряване на водата в басейна. Единият от парните котли е подменен с нов водогреен котел с възможност за регулиране на температурите в помещенията и постигане максимален ефект в комбинация със слънчевите колектори.

Обновен е районът около сградата с нова настилка с бордюри, което осигурява необходимото отводняване на площадките и алеите. Осигурен е достъп до басейна за хора в неравностойно положение, през входната врата на източната фасада, чрез рампа с наклон по-малък от 5%.

На 1 април в 14:00 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов“ е откриването на 15-я международен турнир по художествена гимнастика „Импала“.

В 15:00 часа в зала 2 в Община Стара Загора ще се проведе пресконференция с участници във второто издание на Маратон „Стара Загора“.

www.infoz.bg

На подобна тема