Дружество Диабет открива рехабилитационен център в Стара Загора

Дружество „Диабет“ открива рехабилитационен център в Стара Загора

Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи водосвет за здраве в клуба на дружество „Диабет“ – Стара Загора на ул. „Ген. Столетов“ 60 на 7 април в 10:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Общината.

След извършен ремонт на стойност 26 000 лв., финансиран от община Стара Загора, в помещението са оформени две зали – едната, от които е заседателна. Намеренията на ръководството са клубът да се превърне в обществено-социален рехабилитационен център. Предприети са стъпки в тази посока, за да бъде разширен и обогатен обхвата на дейността му, съобщи председателят на дружество „Диабет“ Пенка Ялъмова. То се издържа и развива дейност със средства от членски внос и дарения.

Дружество „Диабет“ – Стара Загора е основано преди 26 години като обединение на медицински специалисти и болни от диабет. Неговата основна цел е да обучава хората как да живеят - да следят здравето си, начина на живот и храненето, защото диабетът не се лекува, а се контролира, защото в противен случай води до тежки усложнения. Провеждат се скринингови изследвания на групи хора за откриване на заболелите.

По официални от 2010 г. насам всеки 10-и българин има някаква форма на диабет, но малко от хората знаят за проблема си.

www.infoz.bgПеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД