Дружество Диабет открива рехабилитационен център в Стара Загора

Дружество „Диабет“ открива рехабилитационен център в Стара Загора

Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи водосвет за здраве в клуба на дружество „Диабет“ – Стара Загора на ул. „Ген. Столетов“ 60 на 7 април в 10:30 часа, съобщиха от пресцентъра на Общината.

След извършен ремонт на стойност 26 000 лв., финансиран от община Стара Загора, в помещението са оформени две зали – едната, от които е заседателна. Намеренията на ръководството са клубът да се превърне в обществено-социален рехабилитационен център. Предприети са стъпки в тази посока, за да бъде разширен и обогатен обхвата на дейността му, съобщи председателят на дружество „Диабет“ Пенка Ялъмова. То се издържа и развива дейност със средства от членски внос и дарения.

Дружество „Диабет“ – Стара Загора е основано преди 26 години като обединение на медицински специалисти и болни от диабет. Неговата основна цел е да обучава хората как да живеят - да следят здравето си, начина на живот и храненето, защото диабетът не се лекува, а се контролира, защото в противен случай води до тежки усложнения. Провеждат се скринингови изследвания на групи хора за откриване на заболелите.

По официални от 2010 г. насам всеки 10-и българин има някаква форма на диабет, но малко от хората знаят за проблема си.

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор