Групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Стара Загора осъжда остро опита на БСП да политизира заседанието

Всички общински съветници от ГЕРБ напуснаха залата на Общинския съвет в Стара Загора в знак на протест, след грубо нарушение на правилника му за работа от страна на БСП.

sesia„Днес се случи нещо, което не бива да се случва занапред – върнахме Общинския съвет години назад. Общинският съвет бе използван за политическа цел. Хората са ни изпратили тук, за да решаваме проблемите им, да вземаме решения, които осигуряват бъдеще, а не да правим политика, чрез четене на декларации, в разрез с установените правила за това. Надявам се това да остане прецедент и да не се случва повече“ - категорично заяви Емил Христов, общински ръководител на партията за града и два мандата председател на Общинския съвет. Той беше водач и на листата за народни представители на ГЕРБ за Старозагорско, заради което не председателства сесията на общинските съветници. Той коментира изчитането на декларацията на БСП за поставената паметна плоча на сградата на Драматичен театър „Гео Милев” в Стара Загора в памет на осъдените на смърт от Народния съд през 1945 г., съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ - Стара Загора.

Емил Христов отбеляза и факта, че тя не беше представена от ръководителя на групата на общинските съветници от левицата, което също, според него, е нов момент в изкривяването на политическата действителност в Стара Загора. „Категоричен съм – всичко, което се случи днес, беше неморален начин и опит да се наруши един установен с години ред и начин на работа на общинските съветници. За съжаление, явно нервите на другарите от БСП не издържаха след загубата на 26 март, но нека се вземат в ръце и да работят в интерес на хората.

От трибуната на зала „П. Р. Славейков“, общинският съветник и ръководител на групата на ГЕРБ в местния парламент Николай Диков каза: "Използването за политиканстване и за прокарване на определена политическа посока на Общинския съвет е не само недопустимо, но и обидно! Към човека, който погази правилника ни за работа, мога да кажа само едно – Засрамете се!

Заедно с групата на ГЕРБ залата напуснаха по време на четенето на декларацията и колегите им от Реформаторския блок, НФСБ и ВМРО.

Реакции след поставянето на паметна плоча на сградата на Драматичен театър „Гео Милев” в Стара Загора в памет на осъдените на смърт от Народния съд през 1945 г.

www.infoz.bg