Опера за деца - на 4 април в Стара Загора

Опера за деца - на 4 април в Стара Загора

„Севилският бръснар“ за деца се завръща на сцената на Държавна опера - Стара Загора на 4 април в 11:00 часа. Под формата на игра, заедно със самите певци, поднесените избрани популярни музикални номера следват сюжета на произведението.

Малките зрители са на самата сцена, която се върти пред очите им и преживяват буря, весели случки и танцови миниатюри със самите артисти, съобщиха от пресцентъра на Операта.

Режисьор на спектакъла e Славчо Николов, художник на декора - Александър Гьошев, хореограф - Ромина Славова. За първи път в спектакъла на 4 април участва и квартет от оркестъра на Старозагорската опера с диригент Димитър Косев.

Фигаро е Александър Крунев, Граф Алмавива - Ивайло Йовчев, Розина - Яница Нешева, Доктор Бартоло - Евгений Арабаджиев, Дон Базилио – Александър Марулев. Веселият и забавен разказ на спектакъла е украсен от изящната игра на част от солисти от балета на Старозагорска опера: Петя Вънева, Александър Желев и Драгомир Христов – в ролите на Берта, Евел и Лаженест.

Проектът „Севилският бръснар“ за деца е на Държавна опера - Стара Загора и се реализира през 2013 г. с подкрепата на Община Стара Загора по програма „Културен календар“. Спектакълът е отличен с трета награда в категория "Детска сцена" от Международен фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров“ – Велинград 2016 и е номиниран за наградата „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци през 2013 г.

www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни