Ученици ще приготвят ястия от европейската кухня

Ученици ще приготвят ястия от европейската кухня

Готварски конкурс „Живеем заедно в Европа“ ще се проведе на 7 април от 10:00 часа в Професионалната гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора, съобщиха от Областния информационен център.

Конкурсът ще включва приготвяне на четиристепенно меню от салата, предястие, основно ястие и десерт - характерни за националната кухня на различни страни от Европейския съюз. В състезанието ще вземат участие ученици от 5 професионални гимназии и специализирани паралелки от Стара Загора, Павел баня, Казанлък, Чирпан и Гурково. Журито ще се състои от майстори готвачи, членове на Cheef’s Club.

Събитието е част от националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“ на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на европейските структурни и инвестиционни фондове.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

www.infoz.bgПеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД