Ученици ще приготвят ястия от европейската кухня

Ученици ще приготвят ястия от европейската кухня

Готварски конкурс „Живеем заедно в Европа“ ще се проведе на 7 април от 10:00 часа в Професионалната гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора, съобщиха от Областния информационен център.

Конкурсът ще включва приготвяне на четиристепенно меню от салата, предястие, основно ястие и десерт - характерни за националната кухня на различни страни от Европейския съюз. В състезанието ще вземат участие ученици от 5 професионални гимназии и специализирани паралелки от Стара Загора, Павел баня, Казанлък, Чирпан и Гурково. Журито ще се състои от майстори готвачи, членове на Cheef’s Club.

Събитието е част от националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“ на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на европейските структурни и инвестиционни фондове.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

www.infoz.bg