Награждават победителите в детския конкурс за рисунка „Приятели“

Победителите в детски конкурс за рисунка "Приятели" ще бъдат наградени на 4 април от 16 часа във фоайето на втория етаж на Община Стара Загора, където е подредена изложба. Участват 127 рисунки на деца от детски заведения и основни училища.

sun 451441 1280 copyКонкурсът е организиран за осма поредна година от Гражданско сдружение „Алтернатива 55”. Той е част от едномесечната информационна кампания за повишаване на информираността и за изграждане на подкрепяща среда към децата с аутистичен синдром.

Победителите са определени чрeз онлайн гласуване и от жури.

В рамките на кампанията бяха проведени още Ден на отворените врати на ЦСРИ „Алтернатива” и лекция пред студенти от Педагогическия факултет на Тракийския университет.

Проявата е посветена на 2 април, обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Той цели да привлече общественото внимание към състоянието аутизъм; да алармира световната общност относно превръщането на аутизма в глобален проблем на здравната, социалната, образователната сфера; да повиши осведомеността и да насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аутистично разстройство, като почете и уникалните способности на хора с аутизъм.

www.infoz.bg