Известни арии и дуети ще прозвучат на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Известни арии и дуети ще прозвучат на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Най-известните арии, дуети и мелодии от най-познатите опери и оперети ще представят талантливи възпитаници на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Концертът ще се състои на 7 април от 19:00 часа в Държавна опера - Стара Загора.

Диригент е Деян Павлов, а в концерта ще участват: Боян Савов, Глория Кънева, Иван Пенчев, Жана Костова, Ивайло Йовчев, Климентина Гецова, Лилия Илиева, Леонора Илиева, Мирела Александрова, Цветелина Симеонова.

В концерта ще се насладите на фрагменти от оперите: „Сватбата на Фигаро“ на В.А. Моцарт, „Хофманови разкази“, „Любовен еликсир" и „Дон Паскуале“ от Г.Доницети, „Риголето“, „Трубадур“, „Травиата“ от Дж.Верди и др., от оперетите „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“, съобщиха от пресцентъра на Държавна опера - Стара Загора.

Диригентът Деян Павлов е завършил Национално музикално Училище "Любомир Пипков" - София, 1980 г. и Национална Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров" - София, 1989 г. със Специалности - хорово и оперно-симфонично дирижиране. Специализирал е в майсторските класове на професорите Карл Остерайхер, Хайнц Рьогнер и Иля Мусин. В момента е главен диригент на Плевенската филхармония.

www.infoz.bg

На подобна тема