Стартира инициативата Искам да бъда добър

Стартира инициативата "Искам да бъда добър"

В регион Стара Загора стартира съвместната инициатива на Областна администрация и Регионално управление на образованието "Искам да бъда добър". По този повод областният управител на Стара Загора проф. Веска Шошева се срещна с кметове и зам.-кметове от областта.

shoshevaВ срещата участваха зам.-областните управители Румяна Друмева и Димитър Драчев и Татяна Димитрова, началник на Регионално управление на образованието - Стара Загора, съобщиха от пресентъра на Областна администрация.

Темата за насилието сред младото поколение днес е превзела медийното пространство, обществото гледа с тревога на случващото се в българското училище, но организаторите на кампанията искат да изтласкат на преден план доброто и позитивизма в постъпките на нашите деца. Защото те създават много добри неща, които трябва да бъдат показвани и насърчавани, смятат инициаторите на „Искам да бъда добър”. Идеите за различни мероприятия и събития в рамките на кампанията ще тръгнат не от институциите, а от децата по класове. Няма да има ограничения и регламент. Учениците от училищата на Старозагорска област сами ще решат как да се включат в инициативата, която ще продължи през целия месец май.

В навечерието на Деня на детето – 1 юни, най-изявените училища, класове и ученици ще получат грамоти. На училището победител, Областна администрация ще връчи плакет. Авторите на инициативата „Искам да бъда добър” изразяват надежда кампанията  да не се ограничи само в рамките на месец май, а да продължи и занапред, а всяка година преди 1 юни училища и ученици да получават отличия за свършени добри дела.

В края на срещата областният управител проф. Шошева благодари на участниците за тяхното отговорно отношение към темата, за готовността за подкрепа и за добрите идеи, които те споделиха по време на разговорите.

www.infoz.bg

На подобна тема