Над 350 деца ще участват във фолклорния фестивал Изворът да не присъхва в Стара Загора

Над 350 деца ще участват във фолклорния фестивал "Изворът да не пресъхва" в Стара Загора

Над 350 малки певци и танцьори ще зарадват старозагорци на площада пред Общината, на един от най-красивите пролетни празници Цветница. На 9 април ще се проведе 15-ото издание на детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва“.

В пъстрата програма на откритата сцена ще се изявят най-младите пазители на българската традиция – певци, инструменталисти и танцьори от 8 детски градини, 6 читалища и 3 училища.

Участващите състави ще получат диплом и плакет, а за всеки един от изпълнителите организаторите са предвидили значка и подарък спортен сак.
За онези, които искат да дадат воля на фантазията си и да покажат своя талант, могат да го направят на пленера по изобразително изкуство, който съпътства проявата.

Детско-юношеският фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“ стартира през 2003 г. по идея на НЧ „Развитие 1878“ в с. Дълбоки, което и до днес е негов основен организатор. Събитието е включено в Културния календар на Община Стара Загора.

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор