Млади кулинари от Стара Загора спечелиха готварски конкурс

4-членният отбор от Професионалната гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня“ в Стара Загора е победителят в готварски конкурс „Живеем заедно в Европа“, който се проведе в областния град на 7 април.

Млади готвачи от Стара ЗагораВ състезанието участваха ученици от 5 професионални гимназии и специализирани паралелки от Стара Загора, Павел баня, Казанлък, Чирпан и Гурково. Те приготвиха четиристепенно меню с ястия, характерни за националната кухня на различни страни членки на Европейския съюз - гръцка салата, френско предястие от круша, сирене бри и орехи, италианска паста и български десерт - тиквеник.

Всички участници се справиха отлично и получиха подаръци за вкусните кулинарни изкушения, които направиха. Те бяха оценени от жури, съставено от майстори-готвачи - членове на Cheef’s Club. Победителите от Стара Загора бяха наградени с таблети.

Готварският конкурс е част от националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“, организирана от мрежата от 28-те информационни центрове за популяризиране на европейските структурни и инвестиционни фондове.

"Посланието на готварския конкурс е "Храним се и живеем заедно в Европа" - каза Велизара Джакова от Областен информационен център - Стара Загора.

Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24