Комедията Примадони ще бъде представена на старозагорска сцена

Комедията "Примадони" ще бъде представена на старозагорска сцена

Комедията "Примадони" от Кен Лудвиг ще бъде представена на 24 април от 19:30 часа на сцената на Синдикални дом в Стара Загора. ”Таймс” определя Кен Лудвиг като „светлия лъч на комедията, без който не може да мине нито един регионален театър в Америка”.

Автор e на най-добрите фарсове през последните 20 години.

Гостуват актьорите: Александър Кадиев, Асен Лозанов, Ива Папазова, Антоанета Кръстникова, Валери Еличов, Никола Парашкевов, Николай Стоименов, Розалия Абгарян.

Режисьор е Богдан Петканин. Под негова режисура са комедиите: „Скакалци”, „Спанак с картофи”,„Горката Франция”, „Аз,досадникът”, „Кастинг за мъже”, "Стая 1313". Костюми - Мартина Варийска.

Тази пиеса на известния американски драматург Кен Лудвиг в голяма степен напомня сюжета на един от незабравимите холивудски филми „Някои го предпочитат горещо" с Джак Лемън и Мерилин Монро. Двама гладуващи английски артисти, опитващи се да играят подпури от Шекспир в сърцето на Дивия запад, решават да се представят за любимите племенници на богата американка, която на смъртния си одър ги издирва. После племенниците се оказват момичета и актьорите слагат перуки, рокли и грим. За свое нещастие се влюбват в истинската наследница и нейната красива приятелка. В действието се включва и Шекспир и неговата прелестна, изпълнена с преобличания „Дванайсета нощ". След хиляди перипетии, любовта и театърът побеждават.

Билети - на тел. 0887 240451, 0887 111244 - доставка на място
www.art-theatre.alle.bg и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Цена: 10, 12, 14, 16 и 18 лв.
За учащи и колективни посещения (11 души) има намаления

www.infoz.bg

Светът

Европейската комисия обмисля премахването на монетите от 1 и 2 цента. Предложението е в бъдеще сумите при пазаруване да се закръглят до 5 цента и то ще се разглежда в сряда от Комисията

* * *
Украинският милиардер Ринат Ахметов купи вила за 200 млн. евро на Френската ривиера. Покупката на имението Palladian от XIX век и ботаническите му градини, която била осъществена чрез компанията на Ахметов, се прибавя към портфейла му с имоти, включващ вече апартамент в Лондон за 162 млн. евро, един от най-скъпите апартаменти във Великобритания. Ахметов е син на миньор от източната област Донецк, който се превърна в най-богатия човек в Украйна със състояние от 6,7 млрд. долара

* * *
Изправено пред икономически колапс и строги санкции, социалистическото правителство на Венецуела предлага предоставянето на мажоритарен дял и контрол върху петролната си индустрия на големи международни корпорации. Приватизацията е предложена от правителството на президента Николас Мадуро на руската компания „Роснефт“, испанската Repsol и италианската Eni