Таньо Брайков е новият председател на Общински съвет Стара Загора

Общинските съветници на Стара Загора избраха за председател на Общинския съвет юриста адв. Таньо Брайков Танев. Изборът стана чрез тайно гласуване, като Брайков беше единствената кандидатура, издигната от групата на ГЕРБ. В гласуването се включиха 49 съветници.

tanio braykovЗа избора на Таньо Брайков гласуваха 35 общински съветници. Бяха намерени 6 празни бюлетини и 8 недействителни, съобщи председателя на комисията по избора Даниела Лекина.

Таньо Брайков приема длъжността председател на Общински съвет Стара Загора, след като Емил Христов беше избран за народен представител. Съветниците брагодариха на Емил Христов за ползотворната му работа каро председател на ОбС.

Таньо Брайков е общински съветник за първи мандат и в настоящия Общински съвет беше председател на Постоянната комисия по законност и обществен ред.

Нови общински съветници в ОбС – Стара Загора също положиха клетва днес – Гочо Карагьозов и Светлана Иванова. Разместването в местния парламент се дължи на двамата избрани народни представители от Групата на ГЕРБ Емил Христов и Радостин Танев.

Съветниците решиха също новият председател да има работно време от 6 часа, като за това ще получава възнаграждение в размер на 75% от заплатата на кмета на общината. Допълнително към заплатата му се добавят и 1,2% за всяка година трудов стаж. Общинските съветници получават за труда си 37% от заплатата на председателя.

tanio braykov obs stara zagora

www.infoz.bg

На подобна тема