Платна на Мърквичка и на Владимир Димитров - Майстора гостуват в Стара Загора

Платна на Мърквичка и на Владимир Димитров - Майстора гостуват в Стара Загора

С изложбата „Избрани произведения” Художествена галерия „Христо Цокев“ - Габрово гостува на старозагорската публика. Тя ще бъде открита на 4 май от 18:00 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора.

Картина на Владимир ДимитровЕкспозицията ще остане в продължение на две седмици, уточни директорът проф. д-р Марин Добрев.

В нея са включени 42 живописни платна от четири поколения художници, творили между 60-те години на 19-и и края на 20-и век. Сред тях са картини на Христо Цокев, Иван Мърквичка, Ярослав Вешин, Борис Митов, Владимир Димитров - Майстора, Никола Танев, Дечко Узунов, Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Стоян Венев, Давид Перец, Ненко Балкански, Васил Стоилов, Димитър Киров, Георги Божилов, Емил Стойчев и др.

Настоящата изложба, както и експозицията „Художниците на Стара Загора”, с която Старозагорската галерия гостува преди месец на Габрово, са част от дългосрочна програма за размяна на изложби между двете културни институции.

www.infoz.bg

arsenal rabora

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема