Мюзикъл за деца на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Мюзикъл за деца - на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Детско-юношеска студия за опера и балет “Маргаритки“ и артисти на Държавна опера - Стара Загора ще представят мюзикъла за деца на „Шегобишко на Острова на чудесата“. Премиерата ще се състои на 10 май от 19:00 часа в Операта.

Спектакълът се реализира със съдействието на Софийската опера и балет.

Музиката е на проф. Георги Костов, а либретото е на Йордан Милев. Това е вторият самостоятелен проект на малките артисти след успешната премиера на мюзикъла за деца „Едно лято в едно блато“.

Сценичната адаптация, режисура и хореография е на Радост Младенова-Арабаджиева, ръководител на Балетната школа в Детско-юношеска студия за опера и балет “Маргаритки“. Диригент е Димитър Косев, сценографията е на Тодор Демеров, художник на костюмите е Теодора Джамбазова. Вокален педагог на младите артисти е Зорница Желязкова - ръководител на Вокалната студия в Детско-юношеска студия за опера и балет “Маргаритки“, а консултант актьорско майсторство вече за втори път е Деница Янакиева, актриса в Държавен куклен театър - Стара Загора. От състава на Държавна опера - Стара Загора участват Игнат Желев в ролята на Крал Кокосо Пали Лула, Маргарита Йовчева - Кралица Кокасаи, Христо Иванов – в ролята на Адмирал Джиджифил.

Шегобишко на Острова на маймуните

www.infoz.bg

На подобна тема