Стара Загора отбелязва Деня на Европа - 9 май

Празник под надслов "Ден на Европа в Стара Загора" ще се състои на 9 май от 10:00 часа в парк "Пети октомври". Той е организиран от Агенция за регионално икономическо развитие, Европа директно и Община Стара Загора. В него ще участва и Областен информационен център.

9 mayЖителите и гостите на Стара Загора ще имат възможност да разгледат изложба от рисунки и фотографии от проведените конкурси „Рисувам моята Европа“ и „Европа през моя обектив“. Ще бъдат наградени победителите.

Областен информационен център – Стара Загора ще подреди щанд с информационни материали за председателството на България през 2018 г., както и във връзка с годишнините на Европейския социален фонд, приемането на България в ЕС и работата на мрежата от ОИЦ. Ще бъдат представени рекламни и информационни материали за оперативните програми.

Събитието е част от националната кампания „Заедно за Европа“ на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

www.infoz.bgОбщина Стара Загора ще изгради парк край река Бедечка, въпреки че проведеното местно допитване няма задължителен характер

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД