Стара Загора отбелязва Деня на Европа - 9 май

Празник под надслов "Ден на Европа в Стара Загора" ще се състои на 9 май от 10:00 часа в парк "Пети октомври". Той е организиран от Агенция за регионално икономическо развитие, Европа директно и Община Стара Загора. В него ще участва и Областен информационен център.

9 mayЖителите и гостите на Стара Загора ще имат възможност да разгледат изложба от рисунки и фотографии от проведените конкурси „Рисувам моята Европа“ и „Европа през моя обектив“. Ще бъдат наградени победителите.

Областен информационен център – Стара Загора ще подреди щанд с информационни материали за председателството на България през 2018 г., както и във връзка с годишнините на Европейския социален фонд, приемането на България в ЕС и работата на мрежата от ОИЦ. Ще бъдат представени рекламни и информационни материали за оперативните програми.

Събитието е част от националната кампания „Заедно за Европа“ на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни