Започват проверки на 54 язовира в област Стара Загора

Започват проверки на 54 язовира в област Стара Загора

През 2017 г. ще бъдат проверени 54 язовира на територията на Старозагорска област, както и реки и други водни обекти. Те ще започнат на 12 май и ще продължат до 22 юни, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Заради създалото се напрежение около качеството на питейната вода в Хасково и на други места в страната, ще бъдат проверявани и водоизточниците на питейна вода.

Това стана ясно след заседание на Областната междуведомствена комисия за предстоящите проверки на водните обекти в Старозагорска област, в което участваха областният управител проф. Веска Шошева и зам.-областният управител Димитър Драчев, представители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Регионална здравна инспекция, Регионална инспекция по околната среда и водите, Държавната агенция по метрология и технически надзор, ВиК, „Напоителни системи”, Регионалната дирекция по горите, Областната дирекция „Земеделие”.

Проф. Шошева и Димитър Драчев призоваха контролните органи да бъдат изключително стриктни и внимателни в работата си, за да се предотврати максимално опасността от бедствени ситуации вследствие на евентуални обилни валежи в Старозагорска област.

www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни