Старозагорската опера представя "Риголето"

Романтичната история за драматичните терзания на придворния шут Риголето, разкъсан между разгулния дворцов свят и бащините страхове, ще оживее на сцената на Старозагорската опера на 12 май от 19:00 часа. Диригент на операта „Риголето“ е Ивайло Кринчев.

ralitsa ralinovaВ спектакъла участват великолепните оперни гласове: Ралица Ралинова – в ролята на Джилда, Михаил Михайлов (Херцогът на Мантуа), Николай Добрев (Риголето), Анита Дафинска (Мадалена), Пламен Кумпиков (Спарафучил), солисти, хор, оркестър и балет на Държавна опера - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

"Риголето" е безсмъртната опера на Верди, създадена по шедьовъра на Виктор Юго "Кралят се забавлява". Композиторът смята сюжета на драмата на Виктор Юго за най-хубавия от всички, върху които е писал музика. От премиерата си през 1851 г., тази кипяща от романтични контрапункти и напрегнати моменти мелодрама, триумфът на „Риголето" продължава и до днес.

Германският режисьор Франк-Бернд Готшалк пренася действието от ХVІ век в 60-те години на миналия век, в стила на филмите на Федерико Фелини. Хореографията е на Андреас Песлер. Сценографията и костюмите са на холандските художници Карел Спанхак и Маргит ван дер Бург. Премиерата на сцената на Старозагорската опера се състоя на 26 октомври 2010 г.

www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни