Старозагорската опера представя "Риголето"

Романтичната история за драматичните терзания на придворния шут Риголето, разкъсан между разгулния дворцов свят и бащините страхове, ще оживее на сцената на Старозагорската опера на 12 май от 19:00 часа. Диригент на операта „Риголето“ е Ивайло Кринчев.

ralitsa ralinovaВ спектакъла участват великолепните оперни гласове: Ралица Ралинова – в ролята на Джилда, Михаил Михайлов (Херцогът на Мантуа), Николай Добрев (Риголето), Анита Дафинска (Мадалена), Пламен Кумпиков (Спарафучил), солисти, хор, оркестър и балет на Държавна опера - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

"Риголето" е безсмъртната опера на Верди, създадена по шедьовъра на Виктор Юго "Кралят се забавлява". Композиторът смята сюжета на драмата на Виктор Юго за най-хубавия от всички, върху които е писал музика. От премиерата си през 1851 г., тази кипяща от романтични контрапункти и напрегнати моменти мелодрама, триумфът на „Риголето" продължава и до днес.

Германският режисьор Франк-Бернд Готшалк пренася действието от ХVІ век в 60-те години на миналия век, в стила на филмите на Федерико Фелини. Хореографията е на Андреас Песлер. Сценографията и костюмите са на холандските художници Карел Спанхак и Маргит ван дер Бург. Премиерата на сцената на Старозагорската опера се състоя на 26 октомври 2010 г.

www.infoz.bgОбщина Стара Загора ще изгради парк край река Бедечка, въпреки че проведеното местно допитване няма задължителен характер

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема