Денят на спорта ще бъде отбелязан с баскетболен турнир

За втора поредна година Превантивно-информационният център по зависимости към Община Стара Загора и Баскетболен клуб „Берое“ организират междуучилищен баскетболен турнир „Вива баскет“ на 17 май в 14:00 часа в парк „Артилерийски“ в Стара Загора.

park newТой е посветен на Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството. В модула „Спорт за здравословен живот“ участват ученически отбори от втори и трети клас на шест старозагорски училища.

Спортсменските двубои между отборите от Второ ОУ „П.Р.Славейков“, Пето ОУ „Митьо Станев“, Шесто ОУ „Свети Никола“, СОУ „Иван Вазов“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Максим Горки“ ще се проведат на принципа „всеки срещу всеки“. Уменията на малките състезатели, усвоени по време на безплатните тренировки, предоставени от треньори и състезатели на представителния мъжки баскетболен отбор, горещо ще подкрепя публика от техни връстници и приятели.

Всички отбори ще получат грамоти за участие и представяне в турнира, а на класираните на първите три места ще бъдат връчени купи. За всички малки състезатели ще има лакомства, а за аплодиращата и бързомислеща публика – забавни игри и награди, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

В спортната инициатива, която има и възпитателен характер, ще има само победители, затова всички са добре дошли, за да я превърнат в истински празник.

Организатори са още Община Стара Загора и Общинският съвет по наркотични вещества.

www.infoz.bg

den energetika 2018