Пловдивският куклен театър представя в Стара Загора „Дама Пика”

Държавен куклен театър – Пловдив гостува в Стара Загора със спектакъла „Дама Пика”. Той ще бъде представен на 16 май от 19:30 часа в Кукления театър. Сценичният вариант е на Ина Божидарова и Веселка Кунчева, режисьор е Веселка Кунчева.

Дама ПикаСценограф: Мариета Голомехова, асистент сценограф: Едуардо Планас Абарка, музика: Христо Намлиев, хореограф: Стефан Витанов, участват: Пламен Димов, Полина Христова, Мария Димитрова, Живко Джуранов, Велизар Евтимов, Михаела Андонова, Наталия Василева, Ева Данаилова и Александър Караманов.

„Страстта към играта е най-силната страст” А.С. Пушкин.

Играта на карти или играта на съдбата. Играта, в която жадуваме да спечелим и да се домогнем до щастие, любов, реализация, власт. Тази игра завихря в нас желанията. Това е темата, която изследва екипът на спектакъла. Желанията, които бавно набъбват, завладяват ни, подчиняват ни и накрая ни засмукват в стихията си, за да ни изплюят обратно - обезобразени и деформирани подобия на човешки същества. Или желанията потиснати, стаени, премълчани от страх и неувереност, които ни оставят да предъвкваме рутината на сивото си ежедневие в очакване за мистично спасение. Какво е човекът, разпнат между силите на мрака и светлината?

„Дама Пика“ е спектакъл за спасението и проклятието, разкъсващата страст и фалшивото смирение.

Билети на касата на Куклен театър Стара Загора и на телефон 042 620346

www.infoz.bg

 

Най-четеното от последните дни