20 май - Европейска нощ на музеите в Стара Загора

Над 20 културни събития са включени в афиша на Европейската нощ на музеите организира от Община Стара Загора. Тя включва поредица от културни събития – изложби, концерти, представления, прожекция на филми и др.

koncertТе ще се проведат на 20 май от 19:00 часа в залите на Художествената галерия, Регионалния исторически музей Архитектурния комплекс „Музей на религиите”, Музей „Неолитни жилища“, Къщата музей „Гео Милев“ и др. Два концерта привличат вниманието на ценителите на музиката.

Вокално-камерният концерт Canta Napoli e посветен на неаполитанската канцонета, символ на музикална Италия по целия свят, изразяващ цялата палитра на човешката душевност – скърби и радости, страст, трепети и вълнения, наслада от земната и човешка красота, копнеж по родната земя…. Изпълнители са Деси Стефанова – сопран, Иван Кабамитов – баритон, на пианото е Теодосио Бевилакуа – Италия. Концертът ще се състои в залата на Художествена Галерия Стара Загора на 20 май от 20:00 часа.

На същото място в 21:00 часа започва концертът Conscience с оригинална музика, композирана от Георги Корназов, Армел Дюпа и Петър Салчев. Тя е с подчертано джазово импровизационен дух, но и белязана от съвременното класическо камерно звучене. Изпълнители са Георги Корназов – тромбон, Армел Дюпа (Франция) – пиано и Петър Салчев – вокал.

www.infoz.bg

den energetika 2018