Стартира кампания Погрижи се за бъбреците си при наднормено тегло и хипертония

Стартира кампания "Погрижи се за бъбреците си при наднормено тегло и хипертония"

Гражданска инициатива на Фейсбук страницата “Приятели на бъбреците” организира кампания, с която искат да алармират обществеността за опасността от хронично бъбречно заболяване при наднормено тегло и високо кръвно налягане.

Инициативата ще се проведе в Пловдив, Бургас, Стара Загора, София и Благоевград. Тя ще стартира в Стара Загора на 30 май от 11:00 часа на бул. “Цар Симеон Велики”, до Музея на религиите.

На място ще бъде дадена възможност на всеки желаещ гражданин на Стара Загора да измери безплатно кръвното налягане и теглото си. Минувачите ще могат да се информират кои са рисковите фактори за възникване на бъбречни заболявания и как да предпазват себе и своите близки.

Според Световната Асоциация за борба с бъбречните заболявания именно наднорменото тегло и високото кръвно налягане са основния фактор за възникване на болести на бъбреците. Това е най-застрашената група, сред която вероятността за бъдещи бъбречни проблеми е най-висока.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24