На референдума се гласува в секциите за всички останали избори

На местния референдум в Стара Загора за бъдещето на "Бедечка", който ще се проведе на 18 юни 2017 г., ще се гласува по обичайната процедура, както на всички произвеждани досега избори.

referendumС решение на Общински съвет Стара Загора е насрочен местен референдум с въпрос: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“

Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината. Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.

Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише „Информация“, бул. „Цар Симеон Велики“ № 107.

Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора.

 

Кметът Живко Тодоров: "Не оставяйте други да вземат решения вместо Вас. Излезте на 18 юни и вземете сами решение според това, което мислите, че е хубаво за Вас и Вашите деца! В една демокрация референдумът е основно средство за решаване на такива тежки проблеми!" На референдума се гласува в изборните секции, където обикновено упражнявате вота си по време на избори.

Живко Тодоров: Бъдете активни - вашият глас има значение!