Дрийм тиймът на "Барселона" се изправя срещу Христо Стоичков и приятели в Стара Загора

Легендарният футболист Христо Стоичков прави изключителен жест към Стара Загора - града, от който е тръгнал към големия спорт. На 20 септември на стадион "Берое" ще се състои двубой между дрийм тийма на "Барселона" и Христо Стоичков и приятели.

Инициативата е на Камата и на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и в рамките на Стара Загора - Европейски град на спорта през 2017 г.

"Възникна ми една идея да направя нещо за Стара Загора, тъй като в големия футбол съм тръгнал от този град. Преди по-малко от месец разговарях с нашия капитан на "Барселона" Хосе Мари Бакеро и с останалите момчета, с които съм играл в продължение на 8 години, да направим едни мач между легендите на "Барселона" срещу приятелите на Христо Стоичков. Ще дойдат футболисти, които са европейски и световни шампиони. Започвам от Хосе Мари Бакеро като капитан на отбора и като треньор, Гойкоечея, Джули, Абидал, Хуан Карлос, Хулио Салинас... Спирам до тук, защото предстои да обявим още имена" - заяви на пресконференция в Стара Загора Христо Стоичков.

В отбора на Камата ще бъдат поканени ветераните на "Берое" Васил Драголов, Мюмюн Кашмер, съотборници на Стоичков от звездния национален отбор на България през 1994 г. и др.

"Изразявам големите си благодарности към Христо Стоичков. Той инициира всичко, това, което предстои да се случи. Малко са хората, които в днешно време, надмогнали личните си нужди и всичко, което ни заобикаля, мислят и за обществото, за това как да направят добро на хората и да ги зарадват с нещо хубаво" - заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Феновете го заслужават, ние сме техни длъжници" - добави Камата.

Цените на билетите са: 30, 50, 60 и 80 лева.

На 20 септември на стадион "Берое" ще се състои двубой между дрийм тийма на "Барселона" и Христо Стоичков и приятели

stoichkov

stoichkov stara zagora

Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема