7% от имащите право са гласували на референдума за „Бедечка” към 13 часа

Избирателната активност на местния референдум за бъдещето на „Бедечка”, който се провежда на 18 юни в Стара Загора, към 13 часа е 7,03% , гласували са 10 062 души. Общият брой на имащите право на глас граждани е 143 172.

От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината.

Гласуването в 204-те секции приключва в 20:00 часа, ако има хора пред секциите ще продължи до 21:00 часа.

За да бъде валиден референдумът трябва да са гласували 40% от имащите право, а за да бъде с резултат „да“ или „не“, трябва повече от половината от тях да са в подкрепа на някой от отговорите.

Въпросът, на който старозагорци отговорят на референдума, е: „Да бде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“

bedechka stara zagora referendum

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24