Ученици от музикалното училище в Стара Загора представят концерта New wave

Държавна опера - Стара Загора реализира един интересен проект – съвместен концерт с ученици на Националното училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова“. Той ще се състои на 30 юни от 19 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Идеята на концерта е изцяло на учениците, които я и защитиха пред ръководството на Операта и срещнаха пълна подкрепа от директора Огнян Драганов и от младия диригент Димитър Косев, съобщиха от пресцентъра на Операта. Специално за концерта New wave на 30 юни Димитър Косев направи оригинални аранжименти за всички песни на Франк Синатра, Лайза Минели, Рей Чарлз, Индила, Адел, Андреа Бочели, Сара Брайтман и др., включени в програмата. В изпълнението им Димитър Косев ще свири на бас-китара. Режисьор на концерта New wave е Славчо Николов, режисьор в Държавна опера - Стара Загора.

Симон ПавловМладите музиканти, които ще видите в този проект, са момчетата от „Перкъшън груп": Ивайло Манев, Галин Пенев, Господин Красимиров –ученици в 11 клас, специалност ударни инструменти с преподавател Петър Манолов. Георги Белчев, който е също част от групата, е ученик в 11 клас в специалност пиано с преподавател Мариана Маринчева. Симон Павлов е ученик в 11 клас, специалност пиано с преподавател Милена Александрова.
Вокалите в концерта са: Милена Гемеджиева от 11 клас, Маргарита Ташева от 10 клас - специалност класическо пеене с преподавател Нина Димитрова и Радина Минкова от 11 клас, специалност поп и джаз пеене при Надя Тончева.

Песните ще бъдат изпълнени в съпровод на различни ударни инструменти – маримба, вибрафон, глокеншпил и барабани.

Цената на билетите е 5 лева.

www.infoz.bg

На подобна тема