Излюпиха се първите токачки в парк Артилерийски

Излюпиха се първите токачки в парк "Артилерийски" в Стара Загора

За първи път във волиерата за дребни птици, изградена в парк „Артилерийски“ в Стара Загора, се излюпиха седем малки пиленца.  От един месец служителите на парка забелязали, че едната от 4-те живеещи там токачки се губи някъде.

Оказало се, че птицата е снесла десетина яйца в едно от покритията. От тях се е излюпило потомство, което тази сутрин майката за първи път разходи навън. Малките ще бъдат настанени в зоопарка на Стара Загора до израстването им, тъй като във волиерата освен четири токачки, живеят и двойка пауни. Едрите птици не са съвсем дружелюбни към пернатите бебета, затова е наложително да бъдат изведени оттам, съобщи доц.д-р Радослав Михайлов, директор на зоопарка.

Появата на потомство при токачките е най-добрият атестат за правилно отглеждане и добро хранене, отбеляза той. Въпреки обилните дъждове напоследък и настъпилите впоследствие горещини яйцата са оцелели и потомството е налице, което свидетелства, че във волиерата са създадени подходящи условия за отглеждане на птиците, коментира д-р Михайлов. След израстването им малките токачки ще попълнят колекцията на зоологическата градина или ще бъдат разселени на подходящи места.

www.infoz.bg

Теми:

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

Най-четеното от последните дни