ушу Маноил Манев български отбор

Европейското първенство по ушу в Стара Загора завърши с награждаване и демонстрации

Майстори на бойни изкуства мериха сила, умения и техника по време на Европейското първенство по Ушу, което завърши днес. Стара Загора беше домакин на състезанието и прие над 1000 състезатели, екипи и делегати в периода от 16 до 22 май. По време на надпреварата 500 медала бяха извоювани от най-добрите състезатели от 32 държави в различните дисциплини, категории и възрастови групи.

Турнирът беше съпътстван и от първа в Европа надпревара по винг-чун.

Стартът на евро първенството беше даден на 17 май на Античния форум в Стара Загора с пищна церемония, която беше изцяло в духа на мотото на състезанието: „Най-древното бойно изкуство в най-древния град!“.  Двубоите бяха във всички възрастови групи - от 12 години до ветерани. Срещите бяха гледани от стотици старозагорци, които имаха възможността да се докоснат до уникалността на източните бойни изкуства в общинската спортна зала „Иван Вазов“. По време на европейския турнир беше представена и колекция от избрани заглавия от китайското кино. Първенството по ушу в Стара Загора съвпадна и с отбелязването на 30-ата годишнина на бойния спорт в Европа, а в града на липите беше проведен неговият 30-ти конгрес.

Председателят на Организационния комитет за провеждане на Европейското първенство по ушу Маноил Манев подари на вицепрезидента на МОК Ю Дзай Джин, на президент на Световната федерация по ушу Ю Дзай Джин и на вропейската фeдepaция по бoйни изкуства специално изработени бойни мечове, за спомен от събитието в Cтapa Зaгopa. Манев емоционално заяви, че за него домакинството на този престижен спортен форум по ушу е сбъдната мечта.

infoz autor  www.infoz.bg

Споделете!