Отбелязването на 140-годишнината от боевете за Стара Загора завършва с уникален спектакъл от светлина и музика

Отбелязването на 140-ата годишнина от боевете за Стара Загора завършва с уникален спектакъл от светлина и музика

Уникалният спектакъл от музика и светлина „Молитва за Стара Загора“, с участието на Старозагорския митрополит Киприан, в образа на молещия се човек, ще бъде кулминацията за отбелязването на 140 години от боевете за Стара Загора.

molitva 1Музиката на формация „Исихия“ и изпълнения на квартет „Ева“ - певици от световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“, ще допълнят атмосферата на красивото представление. То ще се състои на 31 юли от 21:00 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Това съобщиха на пресконференция днес зам.-кметът Иванка Сотирова, началникът на общинския отдел „Култура“ Диана Атанасова и актьорът Ивелин Керанов, който участва в реализацията на проекта. Светлинно-звуковият спектакъл ще може да бъде наблюдаван и на два екрана с размери 7/4 м. Подобно съчетание от музика, глас, светлинни ефекти и присъствие, по мащаби и технически параметри, досега не е правен у нас, твърдят организаторите.

През 2017 г. се навършват 140 години от ожесточените боеве за Стара Загора, по време на Руско-турската война (1877 - 1878 г.) Богатата програма, посветена на епичните събития, изковали началото на бъдещата голяма победа, която започна още на 1 юли, включи редица прояви в Регионалния исторически музей, Музея на религиите и паметните места, свързани с тях.

140 g boeve

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема