Диригентът Димитър Косев ще дебютира като солист в симфоничен концерт

Диригентът Димитър Косев ще дебютира като солист в симфоничен концерт

Димитър Косев, диригент в Държавна опера - Стара Загора, ще направи своя дебют като солист в симфоничен концерт на 27 юли от 19 часа под диригентството на Амир Шиф (Израел). Ще прозвучи Концерт за пиано и оркестър № 23 в ла мажор, К488 на Моцарт.

В концерта ще прозвучат още Адажио за струнен оркестър на Самюъл Барбър и Симфония № 5 в до минор, оп. 67 на Бетовен - една от най-популярните и известни симфонии в класическата музика, както и най-често изпълняваната.

Димитър Косев е завършил е Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. На 21 години се дипломира с отличие в специалностите дирижиране и пиано в Prayner Konservatorium във Виена. През 2015 г. е удостоен със златна значка „Русе“, а малко по-късно е избран и за лице на града. Печели наградата за „Най-изявените млади личности на България“ в категорията „Културно постижение“. Номиниран е от Junior Chamber international (JCI) за световния формат TOYP „10-те най-изявени личности в света“.

www.infoz.bg

Теми:

Светът

Над 73% е подкрепата на предложените в Русия конституционни реформи, показват междинни резултати от обработени 27% от избирателните секции. Руснаците гласуваха на референдум за промени на 22 члена в Конституцията на Руската федерация. Една от важните поправки дава на президента Владимир Путин възможност да управлява страната до 2036 г.

* * *
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи нов завод в Турция. Решението е взето след срива в световното търсене на автомобили, причинено от коронавирусната криза, посочва компанията

* * *
Полицията в китайския специален административен район Хонконг съобщи, че е арестувала най-малко 180 души, като 7 са задържани по силата на новия китайски закон за националната сигурност. Арестите са извършени, след като хиляди жители на бившата британска колония пренебрегнаха забраната и се събраха на демонстрация срещу закон в сферата на сигурността. Властите в Китай предупредиха, че призивите за отцепване ще бъдат наказвани

* * *
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани Турция да не превръща в джамия бившата базилика „Света София“ в Истанбул, която сега е музей. В древната базилика от 6-и век са коронясвани византийските императори, но е станала джамия през 15-и век след превземането на Константинопол от турците през 1453 г.

На подобна тема

Най-четеното от последните дни