БСП избира кандидат за кмет на Стара Загора на 4 юли

Българската социалистическа партия ще избере кандидата си за кмет на Стара Загора на Националния празник на САЩ - 4 юли. Кандидатите за кметове на населени места и общински съветници ще бъдат утвърдени от делегатите на 47-ата конференция. В партийните структури се провеждат заседания и се правят номинации за представители в местната власт.

bsp lyava bgСоциалистите ще изслушат и отчет за дейността на общинските си съветници през мандата на сегашния местен парламент.

На заседанието председателят на общинската структура Валентина Бонева очерта политическата обстановка и рамките на коалиционната политика. По думите й решенията на социалистите ще са от изключителна важност за членовете, симпатизантите на БСП и за жителите на общината. „Общинската конференция ще гласува и предизборна платформа, с която БСП ще заяви своето намерение за развитие и управление на община Стара Загора”, допълни още Бонева.

В началото на месец май 2015 г. в интервю за www.infoz.bg, областният председател на партията Васил Самарски заяви, че за кандидат за кмет на Стара Загора е възможно да бъде издигнат млад човек.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на БСП - Стара Загора)