Министърът на икономиката ще се срещне с бизнеса на Стара Загора

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще бъде домакин на среща на бизнеса от старозагорски регион с министъра на икономиката Емил Караниколов. Тя ще се проведе на 1 август от 12:00 часа в общинската зала „Петко Славейков”.

Тема на дебата ще бъде индустриалното развитие на регион Стара Загора. В срещата, организирана от Клуба на работодателя – Стара Загора, ще участва и Георги Стоев, управляващ съдружник в компания Industry Watch.

По време на срещата ще се дискутират следните въпроси:

  • Създаването на Индустриална зона "Загоре", като публично-частно партньорство между общината и бизнеса. Административни пречки и необходимост от законодателни промени.
  • Включване на територията на летището към индустриалната зона – предимства и недостатъци.
  • Водените разговори с потенциални инвеститори показват необходимост от развитие не само на подходяща инфраструктура в индустриалната зона, а и гарантирането в дългосрочен план на квалифицирана работна ръка, както и на модерно образование и здравеопазване. Необходими мерки от страна на държавата за реализирането на тези условия.

Всички, които проявяват интерес, могат да присъстват на срещата и да се включат в дискусията, съобщиха от Община Стара Загора.

www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни

На подобна тема