Ротари клуб Стара Загора

Модерно оборудвана сензорна зала помага за адаптирането на деца с увреждания

Най-новата и модерно оборудвана в България сензорна зала ще бъде официално открита в Дневен център за деца с увреждания в Стара Загора. Събитието е на 28 май 2015 г. в 11:00 часа. Сензорната зала е ремонтирана и оборудвана по проект на Ротари клуб Стара Загора, който е подкрепен финансово от Фондация Ротари, от Ротари клуб Синт Питърс Леу, Белгия, Ротари клуб Крушевац, Сърбия и Ротари клуб Нова Загора.

Проектът е на стойност над 56,2 хил. американски долара. От тази сума 23 хил. лева са предоставени от Общинския фонд за подпомагане на неправителствени организации на Община Стара Загора.

На събитието се очаква да присъстваткметът н Община Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Иванка Сотирова и служители на общината. Сред гостите на Ротари клуб Стара Загора са шестима ротарианци от Синт Питърс Леу, двама от Крушевац и група ротарианци от Нова Загора, съобщи президентът на Ротари клуб - Стара Загора Николай Колев.

Дневният център в Стара Загора се посещава от десетки деца с увреждания. Новата сензорната зала ще се използва за занимания и с децата от социални домове в региона и от такива, които са настанени в малки групови домове от семеен тип.

rotary club stara zagora senzorna zala 02

Директорът на Дневен център за деца с увреждания в Стара Загора Гергана Тодорова обяснява предназначението на залата и показва състоянието ѝ преди началото на реконструкцията и новото оборудване

infoz autor  Илко Груев | www.infoz.bg (снимките са от пресконференция през януари 2015 г. за обявяването на началото на проекта)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24