Фотографии на звездните мигове от живота на Христо Стоичков са експонирани в Стара Загора

Ретроспективна изложба с фотографии на носителя на Христо Стоичков е експонирана до сградата на Община Стара Загора. Тя съдържа 61 кадъра от най-ярките моменти в живота и футболната кариера на Камата, запечатани от известния спортен фотограф Бончук Андонов.

Изложбата ще остане до 20 септември, когато от 20:00 часа на стадион "Берое" ще се състои мача между легендите на "Барселона" и отбора на Христо Стоичков и приятели.

Изложбата беше открита от приятелите на Камата - футболните легенди на "Берое" Петко Петков, Васил Драголов и Ивко Ганчев. Първият български футболист, играл в западноевропейски отбор, и голмайстор на "Берое" за всички времена Петко Петков ще бъда помощник-треньор на отбора на Христо Стоичков и приятели.

"Като прочетеш селекцията на Барса, имената на звездите, с които е играл Христо Стоичков, които ще дойдат в Стара Загора, показва колко много уважават именития български футболист" - каза Петко Петков.

"Вече не сме на тази възраст, когато радвахме нашите почитатели, но се надявам с присъствието на толкова много звезди отново да напълним сърцата и душите на всички фенове" - сподели вратарят на "Берое" от близкото минало Ивко Ганчев, който в момента е директор на Детско-юношеската школа на зелено-белите.

"Предполагам, че Христо Стоичков ще бъде капитан на отбора на неговите приятели. когато той играе няма друг човек, който може да сложи капитанската лента" - добави легендата на "Берое" Васил Драголов, който ще излезе на 20 септември срещу звездния тим на Барса с № 11.

izlozhba stoichkov stara zagora bonchuk andonov

izlozhba stoichkov stara zagora bonchuk 01

izlozhba stoichkov stara zagora bonchuk

Петко Петков за Христо Стоичков

Васил Драголов за Христо Стоичков

Ивко Ганчев за Христо Стоичков

Венета Асенова | www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема