Заявленията за помощи за отопление се подават по настоящ адрес

Кампанията за подаване на заявления за отпускане на целева помощ за отопление за сезон 2017/2018 г. започна от 17 юли, а не от 1 юли, заради обнародването на промените в Наредбата. За първи път заявленията се подават по настоящ адрес.

"Това безспорно е едно облекчение за хората, особено за възрастните, които живеят при близки или роднини в друго населено място" - коментира директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" - Стара Загора Любомир Пеев.

Средствата за топлинна енергия няма да се превеждат по сметките на дружествата, а ще се дават на домакинствата. До 10 август в седемте дирекции "Социално подпомагане" в област Стара Загора са подадени 2471 заявления. 365,10 лева ще получат на два транша имащите право на целева помощ за отопление. Средствата са за пет месеца - от ноември 2017 до март 2018 г.

Заради увеличението на минималната пенсия са променени коефициентите, за да не отпаднат хората от обхвата на правоимащите да получават целевата помощ. Голяма част от ползвателите ѝ закупуват с отпуснатите средства дърва за огрев. Нарязаните варират между 85 и 100 лева за кубик.

Заявления за отпускане на целева помощ за отопление се подават в общинските дирекции "Социално подпомагане" по настоящ адрес до 31 октомври 2017 г.

wood

Голяма част от ползвателите на целевата помощ за отопление купуват с парите дърва за огрев

Венета Асенова | www.infoz.bg

Теми: