Австралийската програма за ранно детско развитие KindyROO Стара Загора

Австралийската програма за ранно детско развитие KindyROO - в Стара Загора

Австралийската програма за ранно детско развитие KindyROO създава свое представителство в Стара Загора. Той е разположен в детски център “Мерлин” в Универсалния магазин. На 30 май ще се проведе Ден на отворени врати, за да се запознаят жителите и гостите на град Стара Загора с предимствата на програмата. Стартът на центъра в Стара Загора е в навечерието на Международния ден на детето 1 юни.

На 1 юни тази година ще се отбележи 1 година от стъпването на KindyROO в България. За този кратък период са открити 14 центъра в 9 града на страната. В София, Варна и Пловдив има по повече от един център.

KindyROO създава свое представителство в Стара ЗагораПрограмата е базирана на най-новите научни открития в областта на педагогиката, психологията и неврологията. Заниманията целят да подпомогнат бебето и детето да разгърне потенциала си за учене. Не случайно това е водещата програма за развитие на деца в Австралия, където философията на живот предполага и постоянна двигателна активност.

Създадена през 1982 г. от Маргарет Сасе, програмата е разпространена в 13 страни и стотици хиляди деца по света днес посещават KindyROO центрове.

Класовете са сформирани по възрастов принцип, а всеки клас има название на австралийско животно - коала, кенгуру, опосум, уомбат иили друго. Чрез комбинация от игри, песни, упражнения и танци децата работят за овладяване на ключови умения, които ги подготвят за училище. В заниманията участват децата със свой родител, което позволява на родителите първи да оценят и поздравят децата си за техните достижения.

Използва се оборудване, създадено специално за методите и нуждите на програматаа. Музиката е написана за КиндиРу и е записана на честота, подходяща за детския слух. Още от най-ранна възраст децата ще имат възможност да свикват с английския език.

Програмата е подходяща за бебета (от 6 седмици) и деца до училищна възраст (5 години).

За Деня на отворени врати представителите на KindyROO за Стара Загора са подготвили хепънинг в центъра на града, подаръци и изненади за първите си гости. Весело камионче ще предлага сладолед, а малчуганите, бъдещи KindyROO академици, ще могат да изпробват заедно със своите родители забавните игри и упражнения за интеграция на ума и тялото.

KindyROO създава свое представителство в Стара Загора“Първите 5 години са най-важни за развитие на мозъка. Точно затова е изключително важно родителите да изберат най-добрата система за своето бебе. Вярвам, че родителят е първият учител на детето си, вярвам, че успешното развитие е резултат от упорита и целенасочена работа с детето веднага след раждането, затова аз избрах KindyROO”, споделя Гергана Тодорова - Маркова, представител на програмата за Стара Загора.

Организаторите канят старозагорци на Деня на отворените врати в "КиндиРу" в Стара Загора на 30 май 2015 г. в 10:30 часа пред Универсалния магазин в града.

За “КиндиРу България”

“КиндиРу България” е носител на правата върху марката KindyROO за територията на страната. Програмата се предлага по места чрез мрежа от представители - предприемчиви българи, които имат желание и умения за работа с деца, готови да вложат труд и енергия, за да постигнат значителен финансов успех и емоционално удовлетворение. Създателят на компанията Мая Василева е магистър по Българска филология от СУ “Св. Климент Ох8идски” и магистър по Бизнес администрация от университета "Оксфорд Брукс", Великобритания. Кариерата ѝ е свързана с мултинационални компании. Работила е в България, Великобритания, Австралия. Преди да се заеме с въвеждането на "КиндиРу" в България е отговаряла за Азиатско - тихоокеанския регион в глобален проект, свързан с управление на персонала.

За “КиндиРу Стара Загора”

Двигателят на "КиндиРу" в Стара Загора Гергана Тодорова - Маркова е бакалавър по Специална педагогика и магистър по Социална работа и медиация. Вписана е в единния регистър на медиаторите през 2007 г. Притежава степен доктор по специална педагогика от 2013 г. Има множество квалификации, обучения и тренинги по специална педагогика, социална работа с възрастни с увреждания и деца със специални образователни потребности, приложна поведенческа анализа и др. Работила е като логопед и специален педагог в частни и държавни центрове.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на “КиндиРу България”)